vine vara

Se apropie, încet dar sigur, perioada caldă din an (vine vara!) și încep să se umple sălile de fitness.

E coadă la aparatele de cardio, benzile și bicletele sunt rulate la maxim, pentru că vine vara și trebuie date jos kilogramele acumulate peste iarnă. Știi tu, Crăciun, Revelion, friguț, lene...

Dar vara e cu selfie-uri pe plajă, cu abdomenul la soare și pantaloni scurți care ar trebui să dezvăluie picioare tonifiate și frumoase. După selfie mai luăm o înghețată, dar nu contează asta, nu? Ba da! Contează.

Citește cu atenție, scriu pentru tine - înainte de fiecare prăjitură și înghețată gândește-te la după amiezele alea din februarie-martie când rupeai banda de alergat. Trebuie o schimbare de mentalitate aici. Fă-ți pe plac, dar nu uita că a arăta bine este un efort și e păcat să se consume așa repede. Poți să arăți bine mai mult de o dată pe an, pe cuvânt!

Sunt sigur că o să găsești o activitate sportivă care să îți placă, fie înot, antrenamente funcționale, crossfit, bandă sau greutăți. Fă sport, ai grijă de tine, o să îți mulțumești mai târziu!

Uite, eu urăsc alergatul. Dar după ce fac circuitele care îmi plac mie tare mult, mă urc 10 minute pe bandă pentru revenire. E ca o relaxare ușoară, ascult muzica mea preferată și mă gândesc ce fain a fost antrenamentul care a trecut și ce urmează să mai fac în ziua respectivă sau următoare.

Și, odată ce găsești ceva ce îți place, ține-te de antrenamentul respectiv, dar încearcă să mai variezi. Așa cum ți-a plăcut ceva, poți ajunge să iubești un alt tip de activitate fizică. Sau ce, tu crezi că modelele tale de pe YouTube și Instagram fac doar cardio cât timp se filmează? Ha! Nu! Pentru un astfel de corp e nevoie de exerciții cu greutăți, antrenamente funcționale, cardio, yoga - de o combinație fericită dintre toate.

Și efortul ăsta susținut și îndelungat se vede. Îl vei vedea și tu, promit. Dar nu renunța. Vara o să te prindă așa cum vrei tu. Și toamna la fel. Și iarna următoare.

Hai să facem din sport un lifestyle!

 

About Author

GIVE A REPLY