muzica motivarea

Știu și știți cum e perioada asta: a venit frigul, Crăciunul și revelionul ne bat în geam, scuzele nu că au dispărut, chiar sunt mai multe, iar mersul la sală devine un stres tot mai mare. Da, toată lumea are griji, gânduri, trebuie să facă shopping-ul de Crăciun, să pregătească niște cozonaci și să îi și mănânce, apoi să dea vina pe antrenor pentru că nu era făină de slăbit ?

 

Cum să faci să ai chef să mergi la sală? Uite, eu, de exemplu, mă urc dimineața în mașină să merg spre sală și tot timpul îmi pun o melodie - melodia AIA preferată, aia cu care mă trezesc bine dispus, îmi iau o cafea în mașină și parcă nu mai e chiar așa de gri sau frig sau greu. Chiar dacă nu am dormit și sunt rupt de oboseală, îmi vine cheful.

 

Când ajung la sală și mă antrenez, sau chiar în timpul claselor, aleg să nu îmi pun muzică motivațională; e o alegere personală, pe mine nu mă ajută în mod special acele „you can do it, one more push”. Prefer să ascult așa-numita muzică “comercială”, dar care e dansantă. Muzica aia care te face să te miști de fiecare dată când o asculți, fie că e prima dată sau a suta oară când îi dai play.

 

În general ascult muzică de la noi din Timișoara, îmi plac mult Dirty Nano și Maestros del Ritmo, îmi umplu toate playlist-urile cu ei. Băieții ăștia fac niște mixuri super tari și îți garantez că dacă asculți, o să mai pui o dată, o să îți vină să dansezi, o să te simți bine. Și, de fapt, despre asta e vorba, nu?

 

Ca să te relaxezi la sală, să nu mai vezi totul ca pe un stres, ia-ți căștile, pune-ți melodia preferată pe repeat sau fă-ți un playlist (serios, îți ia 5 minute) și atunci nu o să mai fie dracul așa de negru. Nu mai simți că ce faci e o rutină enervantă.

 

Tocmai pentru că decembrie înseamnă o perioadă foarte agitată, du-te o oră pe zi la sală, fă-ți antrenamentul, ascultă muzica ce-ți place ție, ce te face să zâmbești și relaxează-te. Nu te gândi că nu ai reușit să termini nu-știu-ce task, și nu te mai stresa pentru orice; bucură-te de ora aia pe care o ai pentru tine și lasă grijile altundeva. Dă play, ascultă, relaxează-te. E cam ca la o sesiune de masaj, dar cu un pic de efort.

 

O să vezi că nimic nu o să mai fie atât de greu, nici traficul, nici drumul, nici aglomerația din magazine. Muzica ta preferată o să fie un factor de motivare pentru tine.

 

Sala, alergatul, circuitul, trebuie să îți dea o stare de bine - în definitiv, faci un lucru fain pentru tine, bucură-te de el cât de mult poți!

 

Acuma, hai, căștile în urechi și să-i dam drumul!

Vlad

About Author

GIVE A REPLY